HIJALURONSKA KISELINA- ZDRAV ŠEĆER ZA VAŠU KOŽU

Svi smo svjesni da je starenje neizbježan proces. Koža s godinama počinje gubiti na elastičnosti i volumenu. Što se zapravo događa u našem tijelu?

 

Rađamo se s visokim udjelom hijaluronske kiseline u tijelu, ali s godinama taj se nivo smanjuje. Starenje, ali i loš stil života, pušenje, loša prehrana dovode do gubitka hijaluronske kiseline.

Hijaluronska kiselina je polisaharid koji u ljudskom tijelu ima višestruku korist.

Njezino najvažnije svojstvo je sposobnost vezanja vode i zbog toga njezina važna uloga je u sprečavanju bora jer učvršćuje vezivno tkivo čime se dobiva i  čvršći izgled kože.

Osim u koži hijaluronska kiselina je važan sastojak sinovijalne tekućine i često kažemo da je ona ta koja „podmazuje“ zglobove.  Ona je također i važan segment u zacjeljivanju rana, porezotina, ogrebotina ali i kod blažih opeklina. Upravo zbog svoje sposobnosti stvaranja vlažnog medija potiče proces dijeljenja stanica i obnove tkiva zbog posljedično značajne opskrbe ozlijeđenog tkiva hranjivim tvarima i kisikom.

Iako je hijaluronska važan sastojak u tijelu , preko 50% ukupne količine se nalazi u koži. Njezina funkcija u koži je da održava vlažnost, potiče sintezu kolagena i time poboljšava strukturu kože čineći je mekanom i glatkom.  Njezinim gubitkom dolazi do formiranja prvih bora i obješene kože.

S obzirom da tijelo razgrađuje hijaluronsku kiselinu , treba ju redovito nadoknađivati upotrebom proizvoda koji je sadrže. Upotrebom krema ili seruma na bazi hijaluronske kiseline koži osiguravamo dodatnu hidrataciju i poboljšavamo njen tonus.

Za najbolje rezultate važno je nanositi hijaluronsku kiselinu redovito ujutro i navečer, a poželjno ju je kombinirati sa drugim sastojcima koji će dodatno zadržavati vlagu na koži.

Vichy mineral 89 booster sadrži jedinstvenu kombinaciju vulkanske vode Vichy obogaćene s 15 ključnih minerala  i visoko i niskomolekularne  hijaluronske kiseline prirodnog podrijetla. Jača funkciju barijere kože, kožu čini otpornijom protiv zagađenja, stresa i umora i hidratizira čime vraća koži njen prirodni tonus.  Booster je za sve tipove kože i nanosi se ujutro kao prvi korak svakodnevnog rituala njege kože.