O nama

Uz osnovnu ljekarničku djelatnost koja uključuje izdavanje lijekova i medicinskih pomagala na recept, bez recepta, dodataka prehrani te izrada magistralnih i galenskih pripravaka.

19. lipnja 1993. godine u Sv. Ivanu Zelini, na adresi Bocakova 5, otvorena je prva privatna ljekarna u tom gradu. 2000.g. nastaje Zdravstvena ustanova otvaranjem jedinice u Novom Marofu gdje je danas i sjedište. Uz osnivače ZU mag.pharm. Radenku Zubović kao ravnatelja i supruga Zlatka Zubovića kolektiv čini 17 zaposlenika, 7 magistri farmacije i 7 farmaceutskih tehničara kao stručnog osoblja te spremačice i računovodstvo. Ljekarnička djelatnost u obje jedinice provodi se u vlastitim prostorima od kojih je zgrada u Sv. I. Zelini zaštićena spomenikom kulture te u skladu s time u potpunosti izvorno obnovljena. Za što kvalitetnije provođenje ljekarničke djelatnosti Zdravstvena ustanova ima certifikat ISO 9001:2015 kao prva ljekarna u Hrvatskoj koja je napravila recertifikaciju po ISO 9001:2008 .

Uključena je u ADIVA program „Savjetom do zdravlja“ kojeg od 2010. provode PHOENIX farmacija i Hrvatska ljekarnička komora u svrhu stjecanja novih stručnih saznanja i vještina radi što kvalitetnijeg savjetovanja pacijenata. Osim toga, svo stručno osoblje ljekarne kontinuirano polazi tečajeve stručnog usavršavanja pod organizacijom Hrvatske ljekarničke komore, Hrvatskog Farmaceutskog Društva, Hrvatskog društva Farmaceutskih tehničara te mnogih drugih. U suradnji s Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom iz Zagreba i HLJK provodi se stručna praksa studenata 2. do 5.godine studija pod vodstvom naših magistri-mentora te kao prva ljekarna izvan Zagreba omogućujemo stručnu praksu studentima farmacije prema novom bolonjskom programu u trajanju od 6 mjeseci na 5.godini studija kao vanjski suradnici.

DJELATNOSTI