Exomega Control – kontrolira dermatitis

Već smo ušetali u hladnije jesenske dane i zimu koja nam je već pred vratima. Osim borbe sa čestim respiratornim infekcijama kod vrtićke i školske djece, roditelje čeka i veliko pridavanje pozornosti njezi kože njihovih mezimaca. Zimi koža postaje suha, grublja i sklonija raznim dermatitisima, pogotovo kod manje djece jer su izložena češćem boravku u zatvorenim grijanim prostorima. Koliko god se trudimo djecu voditi u šetnju i na igrališta, ipak većinu vremena provedu unutra zbog loših vremenskih uvjeta, a iz istog razloga manje provjetravamo prostorije u kući i stanu.
Atopijski dermatitis je kronična bolest kože. Pojavljuje se crvenilo i suhoća kože, uz jak svrbež, povremeno i rane na zahvaćenim mjestima, nastale uslijed češanja. Crvenilo, vlaženje, stvaranje krasta na licu ili tjemenu, nogama i rukama, te u pelenskoj zoni glavni su simptomi bolesti u prvim mjesecima života. Atopijski dermatitis najčešće pogađa djecu i mlade ljude, ali može nastaviti i u starijoj dobi. U većini slučajeva, postoje periodi kada je bolest pogoršana, a zatim slijede periodi kada se koža popravlja ili potpuno očisti. Dječji ekcem obično postaje blaži s godinama i često samostalno nestane nakon 3 godine. Dermatitis se uglavnom uspješno liječi kod kuće. Liječenje se temelji na kroničnoj prirodi bolesti. Bilo što, što pogoršava simptome, treba izbjegavati kad god je to moguće, uključujući alergene u hrani i nadražujuća sredstva iz okoline kao što su vuna i sintetika. Suha koža često pogoršava stanje, tako da kupanje i korištenje sapuna treba biti smanjeno.

          

A – DERMA EXOMEGA linija predstavlja potpuno prirodno rješenje za suhu kožu sklonu atopiji, s čak 95% sastojaka prirodnog podrijetla. Formule bez silikona, mineralnih ulja i sumnjivih sastojaka jamče najbolju sigurnost za cijelu obitelj, uključujući i novorođenčad.
Exomega ulja i kupke za tuširanje i kupanje nježno čiste, hrane i umiruju suhu kožu sklonu atopijskom ekcemu. Namijenjeni su za cijelu obitelj, od rođenja. U sastavu je sindet, bez sapuna, te ne peče za oči.
Exomega Control emolijentna krema i balzam trenutno dugotrajno umiruju, hrane i ojačavaju kožnu barijeru, te smanjuju učestalost suhoće. Fluidne su teksture, lako se nanosi, brzo se upija s „dry touch“ završetkom za brzo oblačenje. Za lice i tijelo, bez parfema. Razvijeno kako bi se rizik od alergijskih reakcija sveo na minimum. 95 % sastojaka prirodnog podrijetla. Bez sastojaka životinjskog podrijetla.

A – derma je lansirala i novu kvalitetnu liniju proizvoda. Exomega Allergo je emolijentni balzam za suhu kožu sklonu atopijskom dermatitisu. Visoke učinkovitosti protiv grebanja, trenutno i dugoročno umiruje crvenilo i iritacije, hrani i ojačava kožnu barijeru. Formula visoke podnošljivosti bez konzervansa, zahvaljujući patentiranoj tehnologiji sterilne kozmetike. Pogodno za korištenje od rođenja, na licu, tijelu i očnim kapcima.

Cijelu A-DERMA kozmetiku, uključujući i Exomega Control, pronađite u našoj ljekarni, za savjet pitajte naše magistre koje su Vam na raspolaganju.

 

Prezimite zimu bez kožnih problema svojih najmlađih članova obitelji.