EPTADERM

U ovom blogu ćemo Vas upoznati sa proizvodima o kojima svi pričaju, a sada ih imate priliku kupiti u našoj ljekarni. EPTADERM kozmetika je švicarski novitet na tržištu koji se ističe kompleksnim sastojcima i sinergističkim djelovanjem na zdravlje Vaše kože. Pruža cjelovitu njegu kod raznih ozbiljnih dermatoloških stanja zahvaljujući umirujućoj vodi švicarskih ledenjaka koju odlikuje čistoća i savršeni balans mineralnih tvari. Zbog toga je odlična podloga za otapanje i prijenos djelatnih tvari u EPTADERM formulama. Proizvodi ne sadrže sastojke koji bi mogli ući u interakciju s dermatološkom terapijom za oralnu ili topikalnu primjenu.

Brand nam je ponudio tri različite kozmetičke linije za različita stanja kože.

EPTA PSO je kozmetika za njegu kože sklone ljuskanju, za njegu tijela i vlasišta namijenjena svakodnevnom čišćenju kože sklone recidivirajućim eritematoznim promjenama kao što je psorijaza. U ponudi je gel za čišćenje, bogata emulzija, krema sa 30% ureje. I dva inovativna proizvoda na tržištu:  krema sa 50% ureje, shea maslacem i salicilnom kiselinom, te emulzija za nokte koja ima restrukturirajuće i antifungalno djelovanje. EPTA PSO linija trenutno i dugoročno djeluje na kronične recidivirajuće lezije, hiperkeratinizaciju, upalu i svrbež kože, te znatno poboljšava izgled kože.

EPTA SPOT je linija dermokozmetike za njegu kože sklone hiperpigmentaciji koja nastaje uslijed prekomjerne proizvodnje melanina. Pretjerano djelovanje sunčeve svjetlosti, hormona ili lijekova povećava proizvodnju melanina što rezultira pojavom tamnih mrlja na koži. EPTO SPOT je ponudio inovativne formulacije u obliku gela za čišćenje, dnevne kreme za lice, vrat i ruke, noćnog seruma za pojačano djelovanje, te kreme za zaštitu od sunca SPF 50+. Glavni aktivni sastojci su glikolna kiselina (eksfolijantno djelovanje), alfa arbutin (depigmentirajuće djelovanje) i ekstrakti kore magnolije i cvijeta crnog sljeza koji imaju snažno antioksidativno djelovanje. Svi proizvodi garantiraju smanjenje vidljivosti mrlja i ljepši izgled kože tijekom 8-12 tjedana primjene. Preporučuje se koristiti zaštitu od sunca tijekom svih sunčanih mjeseci.

EPTA VTLG je linija za kozmetički nedostatak za koji ima vrlo malo proizvoda na tržištu, a to je depigmentacija, odnosno vitiligo. Depigmentacije su karakteristične po gubitku boje na oštro ograničenim područjima kože do kojeg dolazi zbog nedostatka ili gubitka funkcije melanocita. EPTA VTLG emulzija sa svojim zaštićenim aktivnim sastojcima Inoveol (antioksidans, umiruje kožu), Sepitonic (protuupalno djelovanje), daje vrlo dobar rezultat u smislu repigmentacije, povratka boje na koži. Može se koristiti na licu i tijelu.

EPTADERM će donijeti trenutno i znatno olakšanje Vašoj koži ciljano na problem koji imate. Svjedočimo sve češćim preporukama dermatologa za upravo ovu kozmetiku, zato smo odlučili predstaviti i ponuditi u našoj ljekarni. Za više savjeta obratite se našim stručnim magistrama.